Δημήτρης Ζερβουδάκης

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης γεννήθηκε, σπούδασε και κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος του Λυκείου, φοίτησε στη Ν.Ο.Ε του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και όντας φοιτητής, στο πλαίσιο του Φοιτητικού Ομίλου Θεάτρου Κινηματογράφου (Φ.Ο.Θ.Κ.) ασχολείται με το τραγούδι και τη μουσική, ιδρύοντας μαζί με συμφοιτητές του το συγκρότημα «Νέοι Επιβάτες».

Λίγο αργότερα, η επιτυχία του συγκροτήματος στις ζωντανές εμφανίσεις, (ΤΗΝΕΛΑ) ανοίγει τον δρόμο στη δισκογραφία. Μία ανεξάρτητη παραγωγή με την καθοδήγηση της προηγούμενης φρουράς μουσικών, φίλων μουσικών της Θεσσαλονίκης, που επιμελείται και ο ίδιος με τίτλο «Σχετικά παράνομο» είναι η πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση το 1985. Τότε, κινεί άμεσα και το ενδιαφέρον της MINOS με την οποία ξεκινά συνεργασία, που θα διαρκέσει κοντά στα 14 χρόνια.

Το 1986 παρουσιάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή «Χαλκέντερος Υπερίων στη ζώνη των φαντασμάτων» στον 102 FM της Θεσσαλονίκης.

Συνυπάρχει με τον Ν. Παπάζογλου στο «Παρασκήνιο» της Θεσσαλονίκης για έναν κύκλο παραστάσεων.

Το 1987 συνεργάζεται για πρώτη φορά ως νέος καλλιτέχνης με τον συνθέτη Γ. Μαρκόπουλο σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα -συνολικά για περίπου 4 χρόνια- μα και στο βινύλιο (δίσκοι: «Ρεπορτάζ», «Τολμηρή επικοινωνία»). Του ανήκει η πρώτη εκτέλεση του έργου του συνθέτη σε ποίηση του Νίκου Καρούζου (Ηρώδειο: «Όσο κρατήσει η ζωή» κ.α.).

Ήδη έχει συναντηθεί με τον Π. Σιδηρόπουλο, συνυπάρχοντας στις συναυλίες του Γ. Μαρκόπουλου, αλλά και μέσα από την κοινή φιλία με τον Παντελή Δεληγιαννίδη (Δάμων Και Φειδίας).

Το 1988 τον καλεί σε περιοδεία με το συγκρότημά του σε όλη την Ελλάδα ο Γιώργος Νταλάρας.

Το 1989 ολοκληρώνεται η πρώτη προσωπική δουλειά του με τίτλο “Ακροβάτης” (Minos). Γνωρίζει θερμή ανταπόκριση και κατατάσσει το νέο καλλιτέχνη σε μία σχολή ποιοτικού σύγχρονου ήχου. Το τραγούδι «Γράμμα σε έναν ποιητή» (ποίημα του Νίκου Καββαδία), ξεχωρίζει διαγράφοντας μια τεράστια διαδρομή εδώ και 32 χρόνια, φτάνοντας μέχρι και σήμερα στα αυτιά μας σαν ένα επίκαιρο σύγχρονο άκουσμα.

«Ακροβάτης», «Τρελλή ζωγραφιά», «Θεσσαλονίκη Αθήνα Αυλώνα», «Ένοχος» κ.α., Παραγωγή: Παντελής Δεληγιαννίδης Βαγγέλης Γιαννόπουλος

Μεσολαβεί το διάστημα της στρατιωτικής του θητείας.

Περισσότερα

Συνεργασία Δημήτρη Ζερβουδάκη & Γεωργίας Νταγάκη

Το 2020 ξεκινάει η επιτυχημένη συνεργασία του Δημήτρη Ζερβουδάκη και της Γεωργίας Νταγάκη, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα χαρίζοντάς μας μοναδικές εμφανίσεις!

Οι φωνές τους ενώνονται δημιουργικά πάνω στη σκηνή, τραγουδώντας ο ένας τα τραγούδια του άλλου, αλλά και όσα έχουν ξεχωρίσει από το ευρύ ρεπερτόριο στο οποίο κινούνται. Πρόκειται για ένα μουσικό αφήγημα με εναλλαγές, που περνά από τις ακουστικές μπαλάντες στην ηλεκτρισμένη ροκ εκφορά, τον ρυθμό και την ένταση!