Γεωργία Νταγάκη

Βιογραφικό

Η Γεωργία Νταγάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από το Ρέθυμνο Κρήτης.

Έχοντας βαθιά εγγεγραμμένους τους παραδοσιακούς ήχους της ιδιαίτερης πατρίδας, ξεκινά στα 12 της μαθήματα κρητικής λύρας και πιάνου.

Μετά την αποφοίτηση από το Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου, συνεχίζει τις σπουδές της στο Εθνικό Ωδείο Περιστερίου με μαθήματα πιάνου, θεωρίας της μουσικής και τραγουδιού. Αργότερα, συνεχίζει τις σπουδές στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών (Μανώλη Καλομοίρη) απ’ όπου παίρνει και το πτυχίο της στο Σύγχρονο Τραγούδι. Έχει διδαχθεί επίσης μαθήματα Οργανογνωσίας, Ιστορίας της Μουσικής, Αρμονίας, Solfege και Πιάνου.

Από πολύ μικρή συνθέτει τραγούδια και, παράλληλα, ξεκινά να πειραματίζεται συνεχώς, μελετώντας ήχους, τραγούδια και μελωδίες από την παραδοσιακή μουσική ως τη rock, διαμορφώνοντας τελικά ένα πολύ ιδιαίτερο, πολύ προσωπικό μουσικό αποτύπωμα, τόσο σαν μουσικός όσο και σαν ερμηνεύτρια.

Σημαντικός σταθμός στην πορεία της που σηματοδότησε αυτή την προσωπική αναζήτηση ενός άλλου ήχου πέρα από τα καθιερωμένα, ήταν η συνεργασία της με τον θρύλο της rock σκηνής ERIC BURDON και τους Animals, με τους οποίους και πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2009 μια μεγάλη περιοδεία σε 25 πόλεις του εξωτερικού. Μία συνεργασία που έδωσε την ευκαιρία στη Γεωργία Νταγάκη με την κρητική της λύρα να χαρίσει ελληνικό χρώμα σε μεγάλα τραγούδια της rock όπως τα: «The House of Rising Sun», «Don’t let me be misunderstood», «Mercy’s Hand», «Give me the night» αλλά και να ερμηνεύσει το τραγούδι της «Πανσέληνος» διασκευασμένο και παιγμένο από τους Animals. Η συνεργασία αυτή εκφράστηκε και δισκογραφικά με τη Γεωργία να συμμετέχει στην ηχογράφηση 4 τραγουδιών στον δίσκο του Eric Burdon «Athens Traffic Live».

Το 2009, κυκλοφόρησε μόνο στο εξωτερικό από την γερμανική εταιρεία world μουσικής «NETWORK MEDIEN» το album της «askardamykti» σε παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη, από το οποίο ξεχώρισε «Το Καράβι της φυγής» και, παράλληλα, πραγματοποίησε περιοδεία με τον Goran Brecovic ανοίγοντας τις συναυλίες του.

Στις σημαντικές, επίσης, συνεργασίες της επί σκηνής αξίζει να σημειώσουμε και αυτή με τους θρυλικούς Violent Femmes από την Αμερική. Στα τέλη Σεπτέμβρη του 2014 κυκλοφορεί στο εξωτερικό ο πρώτος της προσωπικός δίσκος «Φόβος» – «Fobie» από τη γερμανική εταιρεία Monopol Record, με έδρα το Βερολίνο.

Περισσότερα

Συνεργασία Δημήτρη Ζερβουδάκη & Γεωργίας Νταγάκη

Το 2020 ξεκινάει η επιτυχημένη συνεργασία του Δημήτρη Ζερβουδάκη και της Γεωργίας Νταγάκη, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα χαρίζοντάς μας μοναδικές εμφανίσεις!

Οι φωνές τους ενώνονται δημιουργικά πάνω στη σκηνή, τραγουδώντας ο ένας τα τραγούδια του άλλου, αλλά και όσα έχουν ξεχωρίσει από το ευρύ ρεπερτόριο στο οποίο κινούνται. Πρόκειται για ένα μουσικό αφήγημα με εναλλαγές, που περνά από τις ακουστικές μπαλάντες στην ηλεκτρισμένη ροκ εκφορά, τον ρυθμό και την ένταση!